Siirry suoraan sisältöön

Tukea kuntoutumiseen

Pohditko, miten voisit itse edistää omaa kuntoutumistasi ja jaksamistasi eläessäsi syövän kanssa tai jo parannuttuasi sairaudesta? Tuntuuko sinusta, että tarvitset apua selvitäksesi arkielämästä? Etsitkö vertaistukea tai haluatko tietää, millaisia kuntouttavia palveluja sinulle tai läheisellesi on tarjolla? Me Syöpäjärjestöissä olemme valmiita auttamaan sinua juuri silloin, kun tarvitset eniten apua ja tukea kuntoutuaksesi syövästä.

Mitä tarkoittaa kuntoutuminen?

Syöpä ja syöpähoidot aiheuttavat usein kehossamme muutoksia ja oireita, jotka vaikuttavat koettuun työ- ja toimintakykyyn. Ne saattavat myös häiritä tai estää arkielämän toimintaa. Syöpä vaikuttaa fyysisen terveyden lisäksi myös henkisen hyvinvointiin, sosiaalisiin suhteisiin ja yleiseen elämänlaatuun.

Meillä jokaisella on omat keinomme ja voimavaramme kohdata ja selviytyä elämän vaikeuksista, kuten syöpään sairastumisesta. Syöpään sairastuminen, siitä toipuminen sekä syövän aiheuttamaan elämänmuutoksen sopeutuminen vievät aina aikaa ja voimavaroja. Joskus kuntoutuminen sairaudesta voi jatkua läpi elämän.

Kuntoutumisella tarkoitetaan tietoista ja tavoitteellista työskentelyä oman fyysisen terveyden, mielen hyvinvoinnin, työ- ja toimintakyvyn, sosiaalisten suhteiden tai muiden tärkeiden asioiden parantamiseksi. Kuntoutuminen on aina henkilökohtainen prosessi, jossa saavutetaan itselle asetettuja päämääriä tai tavoitteita. Niiden saavuttaminen lisää tunnetta ja kokemusta siitä, että asiat ovat tasapainossa tai aikaisempaa paremmin elämässäsi.

Kuntoutumiseen on tarjolla apua ja tukea

Kuntoutumisen tärkein tekijä on oma motivaatio ja halu toipua sairaudesta ja parantaa omaa terveyttä ja hyvinvointia. Usein kuntoutumisessa on kyse oman toiminnan tai käyttäytymisen muutoksesta muuttuneessa elämäntilanteessa. Kuntoutumisen edistämiseksi ja tueksi on tarjolla useita erilaisia kuntoutuksen muotoja ja palveluja. Niiden tavoitteena on auttaa sinua elämään ilman syöpää tai elämään kroonisen tai levinneen syövän kanssa.

Kuuntele Podcast Syövän vaikutuksista elämään ja arkeen tai lue lisää elämästä syövän kanssa.

Syöpäjärjestöjen tarjoamat kurssit