Siirry suoraan sisältöön

Tunteet verkkoon -etäryhmä sisaruksensa menettäneille alakouluikäisille lapsille (7–12-vuotiaat)

31.10 - 05.12.2022
Microsoft Teams

Tapahtuman tiedot


Milloin?

31.10.-5.12.2022.

Missä?

Teams-verkkoympäristössä, osallistuminen vaatii toimivan nettiyhteyden, tietokoneen tai älylaitteen, jossa on kamera ja mikrofoni. Etäryhmä on valtakunnallinen, joten ryhmään voi hakea mistä päin tahansa.

Kenelle?

Etäryhmä on tarkoitettu sisaruksensa menettäneille alakouluikäisille lapsille (7–12-vuotiaat). Ryhmä muodostetaan sopivan ikäjakauman mukaan ilmoittautuneiden perusteella. Ryhmään voi hakea sisaruksen kuolinsyystä riippumatta. Kyse on ennaltaehkäisevästä tuesta, ryhmä ei toimi kriisiryhmänä. Suositeltavaa on, että menetyksestä on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Menetyksestä voi olla kulunut myös jo pidemmän aikaa.

Mitä?

Etäryhmän tavoitteena on auttaa ryhmäläistä tunnistamaan ja vahvistamaan selviytymiskeinoja, voimavaroja ja vahvuuksia. Ryhmässä tehdään yhdessä erilaisia tehtäviä ja pohditaan, miten omaan oloon voi vaikuttaa ja miten omaa oloa voi helpottaa erilaisissa arjen tilanteissa, joissa surukin on läsnä. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa omaa kokemusta turvallisesti muiden ryhmäläisten kanssa, joilla on samankaltainen menetystausta. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Syöpäjärjestöjen ja Käpy Lapsikuolemaperheet ry:n kanssa.

Ohjaajat

Ryhmiä ohjaavat sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaiset.

Mirka Virtanen, Suomen Syöpäyhdistys

Pia Ilves, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake, joka on saatavilla Tunteet verkkoon -etäryhmien sivulta.

Hakuaika kurssille päättyy 10.10.2022.

Osallistujien määrä ja valinta

Etäryhmään on rajoitettu määrä paikkoja, ryhmään voi osallistua enintään 8 lasta. Hakuajan päätyttyä kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä ja varmistetaan, että ryhmä on sopiva hakijalle.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoja

Mirka Virtanen/ Syöpäjärjestöt, mirka.virtanen@cancer.fi, 0503207203
Pia Ilves/Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry, pia.ilves@lssy.fi, 044451 5655

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys