Siirry suoraan sisältöön

Verkkokurssi terveille BRCA I tai II -geenivirheen kantajille

04 - 18.11.2021
Microsoft Teams

Milloin?
Kurssitapaamiset kolme kertaa verkkovälitteisesti, 4.11., 11.11. ja 18.11.2021.

Missä?
Kurssi järjestetään etäkurssina Microsoft Teams-videoyhteydellä, joten voit osallistua kurssille asuinpaikkakunnasta riippumatta

Kenelle?
Kurssi on tarkoitettu naisille ja miehille, joilla on BRCA I tai II geenivirhe, mutta ovat terveitä.

Mitä?
Tällä kurssilla saat tietoa geenivirheestä, sen periytyvyydestä ja seurannasta. Pääset keskustelemaan geenivirheen merkityksestä ja vaikutuksista sekä ammattilaisten että toisten saman asian kokeneiden kanssa.

Ohjaajat
Kurssia ohjaavat Syöpäjärjestöjen asiantuntijalääkäri, perinnöllisyyslääketieteen dosentti, EL, Minna Pöyhönen (Kliinisen genetiikan yksikön osastonylilääkäri, HUS) sekä Syöpäjärjestöjen periytyvyysneuvontaan perehtyneet sairaanhoitajat Bea Excell ja Tiina Skottman.

Hakuohjeet
Tälle kurssille saat sähköisen hakulinkin lähettämällä sähköpostia beatrice.excell@cancer.fi tai tiina.skottman@cancer.fi
Hakuaika kurssille päättyy noin kuukautta ennen kurssin alkua

Osallistujien määrä ja valinta
Kaikki hakijat haastatellaan ja kurssille valitaan 4-5 henkilöä. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa
Bea Excell, beatrice.excell@cancer.fi, puh. 050 5659161
Tiina Skottman, tiina.skottman@cancer.fi, puh. 050 4418559

Suomen Syöpäyhdistys

Terveet BRCA 1 ja 2 geenivirheen kantajat läheisineen

01.01.1970
Microsoft Teams

Milloin?
19.-21.11.2021

Missä?
Rokua, Utajärvi

Kenelle?
Terveet BRCA 1 tai 2 geenivirheen kantajat sekä läheiset, joilla noussut uusia kysymyksiä kantajuudesta, sen tuomista riskeistä sekä vaikutuksista perheen elämään.

Mitä?
Vuorovaikutteinen viikonloppu, jossa saatte tietoa asiantuntijoita geenivirheestä, sen periytyvyydestä ja seurannasta. Pääsette keskustelemaan, kuinka geenivirhe vaikuttaa mm. läheissuhteisiin ja terveyteen. Kurssilla on pienryhmäkeskusteluja, jossa läheiset ja geenivirheen kantajat ovat erikseen. Illalla virkistäytymistä kauniissa Rokuan luonnossa ja keskusteluja vapaammassa ympäristössä. Kurssin keskeinen anti on myös vertaistuki, mahdollisuus jakaa ajatuksia ja tunteita muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa.

Ohjaajat
Virpi Sipola, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja ja
Tea Kotajärvi, Oysin perinnöllisyyspoliklinikka, perinnöllisyyshoitaja

Hakuohjeet
Hakeutuaksesi tälle kurssille ole ensin yhteydessä virpi.sipola@pssy.org (puh. 0400 944 263) tai tea.kotajarvi@ppshp.fi. Kun saat hakulomakkeen, se postitetaan joko Oysiin, jos sieltä saapunut kirje (kirjeessä palautusosoite) tai Virpi Sipola / Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys, Rautatienkatu 22 B 13, 90100 Oulu.

Hakuaika kurssille päättyy 23.10.2021

Osallistujien määrä ja valinta
Kurssille valitaan 8 geenivirheen kantajaa sekä heidän 8 läheistään hakemuksen perusteella. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa
Virpi Sipola, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys, virpi.sipola@pssy.org, puh. 0400 944 263.

Suomen Syöpäyhdistys