Siirry suoraan sisältöön

Parantumatonta syöpää sairastavien parikurssi

20 - 23.09.2021
Santasport, Lapin Urheiluopisto, Rovaniemi

Milloin?
20.-23.9.2021

Missä?
Santasport, Rovaniemi

Kenelle?
Parantumatonta syöpää sairastaville aikuisille sekä heidän läheisilleen. Olet suhteellisen hyväkuntoinen, jotta jaksat nauttia kurssin annista, liikkumisesta luonnosta ja vertaistuesta.

Mitä?
Kurssilla käydään läpi eri tavoin muuttunutta elämäntilannetta perheessä, kun toinen on sairastunut parantumattomasti. Kurssi sisältää toiminnallista tekemistä, paljon keskustelua ja luonnossa liikkumista vointien mukaan. Vertaistuki on kurssilla tärkeää eli ajatusten, tunteiden ja kokemusten vaihtaminen muiden samakaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmäkeskusteluja on erikseen sairastuneille ja läheisille. Kurssilla rohkaistaan puhumaan kaikenlaisista tunteista sekä asioista, kuten peloista tai kuolemasta. Kaikkia tuetaan omien voimavarojen ja hyvien hetkien löytymisessä ja kuinka voisi elää tätä päivää itselle merkityksellä tavalla. Kurssi mahdollistaa myös lepoa ja irtiottoa arjesta.

Ohjaajat
Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajat Virpi Sipola ja Kaisa Pahtakari.

Hakuohjeet
Kurssille haetaan täyttämällä paperinen hakulomake. Hakulomake postitetaan osoitteeseen:

Virpi Sipola / Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys
Rautatienkatu 22 B 13
90100 Oulu

Hakuaika kurssille päättyy 16.8.2021.

Osallistujien määrä ja valinta
Kurssille valitaan 8 osallistujaa ja 8 heidän läheistään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa:
Pohjois-Suomen Syöpäyhdistysestä Virpi Sipolalta, virpi.sipola@pssy.org, puh. 0400 944263

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys

Nautitaan elämästä – eläkeikäisten syöpään sairastuneiden yksilökurssi

01.01.1970
Santasport, Lapin Urheiluopisto, Rovaniemi

Milloin?
25.-29.10.2021

Missä?
Rokua Health & Spa, Rokua

Kenelle?
Syövän sairastaneet tai syöpää sairastavat eläkeikäiset 63-vuotiaat ja iäkkäämmät. Olet suhteellisen hyväkuntoinen, jotta voit liikkua ilman apuvälineitä. Haluat uutta buustia elämään, löytää elämänilon yhdessä muiden samassa elämän tilanteessa olevien kanssa kauniissa ympäristössä.

Mitä?
Kurssilla ollaan mahdollisimman paljon ulkona, pääset liikkumaan luontoon ja kokeilemaan ohjattuja liikuntahetkiä. Toiminnalliset ja elämykselliset kokemukset ovat keskeinen osa kurssin antia. Kurssin aikana retkeillään ja haetaan tekemisen ilosta itselle voimaa, löydetään luonto uutena voimaantumismuotona tai löydetään luonto uudelleen. Sinulla on aikaa pohtia rauhaisessa ympäristössä omaa sairautta, omaa tilannetta, suhteuttaa omaa elämää. Kurssilla etsitään omia nykyisiä tai tulevia tekemisen muotoja oman hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lisäksi saat myös tietoa sekä fyysiseen hyvinvointiin liittyviä harjoitteita esimerkiksi liittyen tasapainoon ja liikkuvuuteen.

Ohjaajat
Neuvontahoitaja Virpi Sipola, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys ry ja neuvontahoitaja Kaisa Tukiainen, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys ry

Hakuohjeet
Kurssille haetaan täyttämällä paperinen hakulomake. Hakulomake postitetaan osoitteeseen:

Virpi Sipola / Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys
Rautatienkatu 22 B 13
90100 Oulu

Hakuaika kurssille päättyy noin kuukautta ennen kurssin alkua.

Osallistujien määrä ja valinta
Kurssille valitaan 10 osallistujaa hakemuksen ja haastattelun perusteella. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa
Lisätietoja saat Virpi Sipolalta Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksestä, virpi.sipola@pssy.org, puh. 0400 944 263

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys

Terveet BRCA 1 ja 2 geenivirheen kantajat läheisineen

01.01.1970
Santasport, Lapin Urheiluopisto, Rovaniemi

Milloin?
19.-21.11.2021

Missä?
Rokua, Utajärvi

Kenelle?
Terveet BRCA 1 tai 2 geenivirheen kantajat sekä läheiset, joilla noussut uusia kysymyksiä kantajuudesta, sen tuomista riskeistä sekä vaikutuksista perheen elämään.

Mitä?
Vuorovaikutteinen viikonloppu, jossa saatte tietoa asiantuntijoita geenivirheestä, sen periytyvyydestä ja seurannasta. Pääsette keskustelemaan, kuinka geenivirhe vaikuttaa mm. läheissuhteisiin ja terveyteen. Kurssilla on pienryhmäkeskusteluja, jossa läheiset ja geenivirheen kantajat ovat erikseen. Illalla virkistäytymistä kauniissa Rokuan luonnossa ja keskusteluja vapaammassa ympäristössä. Kurssin keskeinen anti on myös vertaistuki, mahdollisuus jakaa ajatuksia ja tunteita muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa.

Ohjaajat
Virpi Sipola, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja ja
Tea Kotajärvi, Oysin perinnöllisyyspoliklinikka, perinnöllisyyshoitaja

Hakuohjeet
Hakeutuaksesi tälle kurssille ole ensin yhteydessä virpi.sipola@pssy.org (puh. 0400 944 263) tai tea.kotajarvi@ppshp.fi. Kun saat hakulomakkeen, se postitetaan joko Oysiin, jos sieltä saapunut kirje (kirjeessä palautusosoite) tai Virpi Sipola / Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys, Rautatienkatu 22 B 13, 90100 Oulu.

Hakuaika kurssille päättyy 23.10.2021

Osallistujien määrä ja valinta
Kurssille valitaan 8 geenivirheen kantajaa sekä heidän 8 läheistään hakemuksen perusteella. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa
Virpi Sipola, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys, virpi.sipola@pssy.org, puh. 0400 944 263.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys