Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvoinnin avaimet – yksilökurssi eläkeikäisille

04 - 08.09.2023
Peurungan kuntoutuskeskus, Laukaa

Milloin?

4.9.-8.9.2023.

Missä?

Peurungan kuntoutuskeskus, Peurungantie 85, Laukaa.

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet eläkeikäinen ja syöpään sairastumisestasi on kulunut enintään viisi vuotta, tai syöpäsairautesi on uusiutunut.

Mitä?

Kurssin tavoitteena on löytää keinoja kohdata muuttunut elämäntilanne, vahvistaa tunnetta siitä, että omaan hyvinvointiin voi vaikuttaa ja hyvää elämää on mahdollista elää syövästä huolimatta. Kurssi tarjoaa vertaistukea samassa tilanteessa olevilta muilta kurssilaisilta ja syöpään liittyvää tietoa ammattilaisilta.

Kurssilla työskennellään itsenäisesti ja ryhmässä, keskustellaan asiantuntijoiden kanssa, rentoudutaan ja liikutaan monipuolisesti sisätiloissa ja luonnossa.

Ohjaajat

Kurssin vastaavana ohjaajana toimii syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja. Lisäksi mukana on monialainen joukko erityistyöntekijöitä, kuten psykologi, terapeutti, ravitsemusterapeutti ja onkologi. Mukana myös fysioterapiaopiskelija.

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake. Hakemuslomake syöpäpotilaiden kurssille (pdf)

Hakulomake lähetetään sähköpostitse syopayhdistys@kessy.fi tai postitetaan osoitteeseen:

Keski-Suomen Syöpäyhdistys,

Kilpisenkatu 5 B 9 40100 Jyväskylä

Hakuaika kurssille päättyy 4.8.2023.

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille otetaan maksimissaan 12 osallistujaa. Valinta kurssille toteutetaan hakemuksen ja tarvittaessa henkilökohtaisen haastattelun perusteella.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoja

Neuvontahoitaja Marika Raitio, puh. 050 591 4180, marika.raitio@kessy.fi.

Keski-Suomen Syöpäyhdistys

Lynchin syndrooman kantajien yksilökurssi

01.01.1970
Peurungan kuntoutuskeskus, Laukaa

Milloin?

10.-12.11.2023

Missä?

Peurungan kylpylä

Kenelle?

Sinulle, jolla on Lynchin syndrooma. Olet sairastanut yhden, useamman tai et vielä yhtään siihen liittyvää syöpää. Kaipaat vertaistukea, tukea omien voimavarojesi vahvistamiseen ja arjessa jaksamiseen. Haluat tietoa Lynchin syndroomasta ja sen vaikutuksista elämän eri osa-alueilla. Olet motivoitunut saamaan tietoa, miten tukea kehon ja mielen hyvinvointia mm. ravitsemuksen ja liikunnan avulla. Diagnoosisi saamisesta on kulunut mielellään jo vuosi, olet halukas sitoutumaan kurssiohjelmaan ja jaksat osallistua kurssin liikunta-aktiviteetteihin.

Mitä?

Tämä kurssi tarjoaa sinulle tietoa Lynchin syndroomasta, sen vaikutuksista eri elämän osa-alueisiin, syöpään sairastumisesta, syövän hoidon ja syöpää ennaltaehkäisevien toimenpiteiden jälkivaikutuksista ja niiden kanssa pärjäämisestä. Kohtaat kurssilla muita Lynchin syndrooman kantajia ja vertaistuella on kurssilla iso rooli. Kurssi mahdollistaa omien voimavarojesi vahvistamisen, tiedon ja tuen saamisen sekä liikunnan ilon löytämisen.

Paneudumme myös suolistoleikatun ravitsemukseen ja liikunnan merkitykseen oman toipumisen ja hyvinvoinnin kannalta. Käsittelemme lisäksi sairastumisen kokemusta, sen tuomia muutoksia elämään ja omaa henkistä jaksamista. Liikumme yhdessä, keskustelemme ja jaamme tunteita sekä ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Ohjaajat

Jenni Tamminen-Sirkiä, toiminnanjohtaja, Colores- Suomen suolistosyöpäyhdistys ry ja Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja

Hakuohjeet

Kurssille haetaan täyttämällä paperinen hakulomake.
Hakulomake postitetaan osoitteeseen:
Colores- Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry,
Saukonpaadenranta 2, 00180 Helsinki

Kurssille voi hakea myös sähköisellä lomakkeella, jonka löydät myöhemmin osoitteesta https://www.colores.fi/kuntoutuskurssit-suolistosyopaa-sairastavalle/

Hakuaika kurssille päättyy 10.9.2023.

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille valitaan 8 paria hakemuksen ja/tai haastattelun perusteella.

Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoja

Jenni Tamminen-Sirkiä, Colores- Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry, jenni.tamminen@colores.fi puh 050 3776770

Keski-Suomen Syöpäyhdistys