Siirry suoraan sisältöön

Syöpäpotilaan matkakorvaukset

Kela korvaa syövän hoidosta ja kuntoutuksesta aiheutuneita matkakustannuksia. Korvausta voi hakea matkoista lääkäriin tai lääkärin määräämään tutkimukseen tai hoitoon.

Kela maksaa yleensä matkakorvauksen lähimpään lääkäriin, tutkimus- tai hoitolaitokseen halvimman kulkuneuvon mukaan. Kela voi korvata myös taksilla tehdyn matkan.

Syöpäpotilaan kuntoutukseen liittyviin matkakustannuksiin voi myös hakea korvausta Kelasta. Matkat Kelan kuntoutukseen korvataan Kelan tekemän kuntoutuspäätöksen perusteella. Syöpäjärjestöjen kursseille ei kuitenkaan ole mahdollista hakea Kelan matkakorvausta.

Taksimatkojen korvaukseen Kelalla on erilaisia vaihtoehtoja, suositeltavaa on käyttää ns. Kela-taksia. Yksityiskohdat voi tarkistaa Kelan sivuilta.

Ohje taksin tilaamisesta(avautuu uudessa ikkunassa) (Kela)

Matkakustannusten omavastuuosuudet kerryttävät vuotuista maksukattoa, joten kaikki matkakuitit kannattaa säilyttää. Katon täyttymistä voi seurata Kelan sähköisestä asiointipalvelusta. Matkakustannukset voivat olla henkilön omia, hänen saattajansa tai perheenjäsenen kustannuksia. Maksukaton määrän voi tarkistaa Kelan sivustolta.

Matkat, omavastuu (Kela)

Lähteet

Kelan verkkosivusto

Suomen Syöpäpotilaat ry. Syöpäpotilaan sosiaaliopas 2018. Helsinki, 2018