Siirry suoraan sisältöön

Lapset puheeksi

Lapset puheeksi -keskustelussa voit pohtia lapsen tai nuoren elämäntilannetta syövän muuttaessa perheen arkea. Keskustelussa Syöpäjärjestöjen ammattilaisen kanssa voit turvallisesti jäsentää lapsen tai nuoren kokemaa muutosta. Yhteinen tavoite on perheen toimiva arki ja hyvinvoinnin ylläpitäminen syövästä huolimatta.

Moni vanhempi kokee hämmennystä ja huolta lasten voinnista, kun perheenjäsen sairastaa syöpää. Syövän sairastamisen eri vaiheissa vanhempien mielessä risteilevät monet kysymykset. Miten lapset reagoivat muuttuneeseen tilanteeseen, miten sairastuminen vaikuttaa heihin ja miten vanhempana olisi hyvä toimia?

Keskustelu antaa

  • tietoa, miten tukea lasta syövän muuttamassa elämäntilanteessa
  • tukea koko perheelle käsitellä syöpään liittyviä ajatuksia ja tunteita
  • keinoja ja rohkeutta, miten keskustella lapsen kanssa syöpään liittyvistä asioista
  • tukea vanhemman omaan jaksamiseen sekä vanhemmuuteen

Lapset puheeksi -keskustelussa keskitytään lapsiin ja nuoriin täysi-ikäisyyteen saakka. Keskustelut käydään luottamuksellisesti. Keskustelu voidaan toteuttaa
joko kasvokkain tai etäyhteyksin. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika Syöpäjärjestöjen alueellisista syöpäyhdistyksistä tai valtakunnallisista potilasjärjestöistä. Myös maksuton valtakunnallinen neuvontapalvelu on tukenasi.