Siirry suoraan sisältöön
Toivoa

Minä toivon: Sairastuneet saisivat elää mahdollisimman hyvän elämän.

22.01.2021
Tämä toive on tärkein motiivi tehdä nykyistä työtäni, kertoo Syöpäsäätiön tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors.

Lisää varoja tutkimukselle ja lisää nuoria tutkijoita
 Syöpää ei voida kokonaan hävittää kuten tartuntatauteja, mutta tutkimuksen avulla syövän kanssa voidaan elää hyvä elämä. Tutkimusrahoituksen kokonaisuus olisi saatava kuntoon, jotta myös tulevaisuudessa nuoret ja fiksut ihmiset haluaisivat hakeutua tutkimuksen tekijöiksi.

Menetin isäni syövälle pari vuotta sitten. Ymmärsin hänen vuoteensa vierellä, että vaikka hoito oli erinomaista ja hän sai elää pitkään diagnoosin jälkeen, me pystymme tulevaisuudessa vielä parempaan. Mutta vain, jos syöpätutkimus Suomessa voi hyvin ja tuottaa tulosta.

Läpimurtoja
Toivon, että käynnissä olevat syöpätutkimukset saisivat jatkua, sillä parhaillaan ollaan etenemässä kohti isoja läpimurtoja esimerkiksi immunologisten hoitojen tai yksilöllistetyn, kullekin potilaalle räätälöidyn hoidon alueilla.

Romaani
Toivon, että voisin jonain päivänä kirjoittaa romaanin, tai edes novellikokoelman, tai vaikka kuunnelmakäsikirjoituksen, joka etenisi tuotantoon. Jotain muuta kuitenkin kuin tieteellisiä julkaisuja.

Jarmo Wahlfors on Syöpäsäätiön tutkimusjohtaja, joka työssään kehittää apurahojen hakuprosessia ja hakemusten arviointia.  Hän on filosofian tohtori ja molekyylibiologian dosentti.
Jarmo Wahlfors on myös mukana Syöpäjärjestöjen yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä ja erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä.
Syöpäsäätiö jakoi marraskuussa 6,5 miljoonaa euroa apurahoja kotimaiseen syöpätutkimukseen.

Teksti Anu Kytölä Kuva Tuukka Kiviranta