Siirry suoraan sisältöön
Tukea

Avoimuus auttoi Saulia isän sairastuttua

28.05.2019
Sauli Koskinen on TV:stä tuttu viihdepersoona ja lisäksi myös Personal Trainer. Saulilla on rankka vuosi takana, sillä hänen isänsä kuoli aivoihin levinneeseen keuhkosyöpään lokakuussa. "Vuosi sitten isä sai diagnoosin syövästä ja heinäkuussa kuulimme, että syöpä oli levinnyt."

Mitä sinulle kuuluu tänään?

”Kiitos kysymästä, minulle kuuluu hyvää. Olen aloittanut aamun uinnilla Uunisaaressa. Olo on hyvä.”

”Isän kuoleman jälkeen kärsin unettomuudesta ja näin myös unia isästä. Liikkuessa saan mielen tyhjäksi, aivot narikkaan. Liikunta on minulle elintärkeää. Käyn nykyisin viisi kertaa viikossa salilla. Viikonloppuisin toki otan rennommin.
Teen parhaillaan Saulilla on asiaa –ohjelmaa someen ja olen ollut myös Syöpäsäätiön videokuvauksissa. Isän sairauden aikana vietin mieluummin aikaa isän kanssa ja omat duunit jäivät vähemmälle, mutta nyt olen taas täysillä mukana projekteissani.”

Miksi teet hyväntekeväisyystyötä?

”Olen nyt tutustunut tähän sairauteen hyvin läheltä ja haluan auttaa, jos vain voin.
Isä halusi olla kotona loppuun asti. Sisarten ja isän puolison kanssa hoidimme isää ja toki meillä oli apuna kotisaattohoito ja kotisairaala.”

”Minulla on kolme sisarta, perheemme on aina ollut tiivis ja meillä on läheiset suhteet toisiimme. Se auttoi jaksamaan saattohoitoajan ja isän menehtymisen. Hieno oli myös todeta, miten hyvää apua on saatavilla.
Kesällä kun syöpä oli levinnyt, halusimme järjestää isälle mukavia hetkiä sairaudesta huolimatta. Pidimme pihalla hänelle grillijuhlia ja vietimme aikaa yhdessä.”

Miten itse selvisit isäsi sairastumisesta?

”En ollut aikaisemmin ajatellut, että syöpä veisi omasta perheestäni jonkun.
Isän sairastuttua mietin, että miten tällaisesta voi selvitä. Ajan kanssa menen surussani kuitenkin eteenpäin. Perheen tuki on minulle tärkeintä ja se, että on ystäviä ympärillä. Olin hyvin avoin isän sairastumisesta. Koen, että avoimuus helpotti oloani.”

Teksti: Anu Kytölä
Kuva: Eeva Anundi